STYRKA CROSSFIT

VÅR VISION

Styrka CrossFit startades 2017 av ett gäng träningskompisar med en stor passion för CrossFit. Vi har med kärlek, energi och träningserfarenheter skapat en plats där människor i olika åldrar och med olika förutsättningar ska kunna samlas och träna i en stöttande och positiv miljö. Vi tror på att hålla träningen enkel och att göra det vanliga ovanligt bra på vår Box och i vår gemenskap.

 

VÅR ANLÄGGNING

Vår Box är rymlig, funktionell och personlig. Hos Styrka CrossFit har du tillgång till en fantastiskt anläggning. Förutom Main Gym finns separat yta för Open Gym, fräscha omklädningsrum, mysig lounge, shop och café, Kids Lounge samt behandlingsrum.

Boxen är försedd med utrustning av högsta kvalitet från Rogue Fitness Europe. Vi har ambitiösa coacher, med stor kunskap och erfarenhet, som framförallt verkligen bryr sig om din utveckling.

frågor
och
svar

VAD ÄR DET SOM SKILJER STYRKA CROSSFIT FRÅN ETT VANLIGT GYM?

I ett vanligt gym förväntas du ha kunskap om vilka övningar du bör göra samtidigt som du måste ha självdisciplinen och motivationen att utföra dem. I ett medlemskap på ett vanligt gym ingår vanligtvis nästan inga instruktioner, vilket många gånger gör att man tröttnar, skadar sig och/eller inte uppnår sina mål.
Hos Styrka CrossFit finns det alltid en kvalificerad CrossFit-coach som tar dig igenom en dynamisk uppvärmning, ett rörelse-/styrkemoment och en WOD (Workout Of the Day). Våra coacher ser till att du gör rörelserna på ett säkert och effektivt sätt samtidigt som de motiverar dig genom träningspasset.
Vår programmering och våra träningspass är unika, alltid varierade och roliga; du kommer aldrig bli uttråkad eller behöva tänka på vilken övning du behöver göra just idag - bara ta dig till Styrka CrossFit så kommer du kontinuerligt förbättra din individuella konditions- och styrkenivå.
Gemenskap står i centrum för Styrka CrossFits filosofi. Vår Box bildades av ett gäng kompisar som älskar att träna funktionell styrka och kondition tillsammans i en stöttande miljö.
Många CrossFit-atleter vittnar om att samtliga ovanstående punkter är anledningen till deras utveckling och framgång, där vanliga gym tidigare har misslyckats.

JAG HAR HÖRT ATT MAN KAN SKADA SIG NÄR MAN TRÄNAR CROSSFIT, STÄMMER DET?

Man kan skada sig i många olika träningsformer. CrossFit är säkrare än många av de aktiviteter som människor utför varje dag. Vi jobbar alltid med medlemmarnas träning i tre delar:

1. Teknik - att lära sig göra rörelserna med rätt form.
2. Kontinuitet - förmågan att göra rörelserna om och om igen med säker och effektiv teknik.
3. Intensitet - hastigheten och kraften som du utför rörelsen med.

Ordningen är alltid densamma och tekniken går alltid först.
CrossFit är en bra träningsform för att undvika skador. CrossFit-atleter med gamla skador har lyckats minska smärtan genom att stärka muskler runt problemområdet. Genom att träna CrossFit kommer du att bygga upp en stark och funktionell kropp som hjälper dig att undvika skador.

BEHÖVER JAG KOMMA I FORM INNAN JAG BÖRJAR TRÄNA HOS STYRKA CROSSFIT?

Absolut inte! Det här är en vanlig missuppfattning. Den mest elitsatsande atleten kan komma till oss och tycka att träningspasset är utmanande. Man blir aldrig fullärd, träning är ju en livslång resa. En del har aldrig gjort någon fysisk aktivitet innan de börjar hos oss, men efter några veckor kan de vara i full gång. Andra har tränat inom en sport på hög nivå.
Våra coacher kommer anpassa WODen (träningspasset) så att den ger den rätta mängden intensitet för varje individ. Det vi vill att ni ska göra är att vara positiva och att jobba hårt!

VARFÖR ÄR CROSSFIT DYRARE ÄN ANDRA GYM?

CrossFit är många gånger svårt att jämföra med andra träningsformer. CrossFit innebär en bred variation av träning där en Head Coach programmerar unika pass för varje dag. Varje pass har maximalt 10-12 deltagare och leds av en utbildad CrossFit coach. Det kan mer jämföras med personlig träning då coachen instruerar individen på varje pass samt följer upp och motiverar över tid.
P.g.a. detta har en CrossFit Box färre antal medlemmar än ett vanligt gym.

VILKA RESULTAT KAN JAG FÖRVÄNTA MIG?

Kontinuitet är grunden till att kunna se resultat. Vi uppmuntrar våra medlemmar att deltaga på minst tre pass i veckan. Det kommer att hjälpa dig förbättra övningarna vi utför och därmed snabbare ge dig resultat av träningen. När du börjar involvera CrossFit i ditt liv kommer du att förbättra din uthållighet, styrka, kondition, rörlighet, koordination och muskelmassa. Har du även en sund kosthållning kommer det att hjälpa dig nå dina önskade mål. Andra positiva effekter av regelbunden CrossFit-träning är ökat självförtroende, ökad energinivå, bättre mental hälsa, bättre sömn och lägre stressnivå. Många blir överraskade av sina framsteg oberoende av sin tidigare bakgrund.

JAG ÄR RÄDD FÖR ATT BLI FÖR STOR OCH MUSKULÖS!

För att människan ska kunna bli stor och muskulös krävs följande:
1. Lyfta väldigt tunga vikter ofta. Vi gör inte det. Ja, vi är väldigt angelägna om din styrka och vi lyfter tungt vissa dagar, men det är inte det vi fokuserar mest på.
2. Äta en specialanpassad kost för muskeluppbyggnad med extremt högt kaloriinnehåll. Vi fokuserar inte på det. Du kommer förmodligen märka att du blir stark och funktionell samt att din muskulatur blir mer definierad, men CrossFit kommer inte att göra dig för stor och muskulös.

FINNS DET ETT MAXANTAL PÅ PASSEN?

Ja, maxantalet är mellan 10-14 deltagare (beroende på passet). Detta ger våra medlemmar den säkraste träningsmiljön samt att varje deltagare får full uppmärksamhet från coachen.

SKULLE JAG KUNNA FÅ PROVA PÅ ETT PASS INNAN JAG BLIR MEDLEM?

Ja! Om du inte har tränat CrossFit tidigare och vill prova på för första gången kan du komma och prova på ett pass. Kontakta membership@styrkacrossfit.com för att boka in en passande tid.

JAG HAR EN FRÅGA SOM JAG INTE HAR SVAR PÅ HÄR, VEM KONTAKTAR JAG?

Om du har några ytterligare frågor, varmt välkommen att kontakta oss på membership@styrkacrossfit.com